Vítejte na cvvz.cz
CVVZ 2011 - Hradec Králové
CVVZ.CZ
Nejste přihlášen
9. listopadu 2011

Doprava - doleva aneb v Hradci nezabloudím

Kudy kam :)

Městská policie v Hradci Králové byla informována o výskytu lidu CVVZ.

Teoreticky vzato tak každý městský policista ve službě Vám jistě pomůže dostat se k registračnímu vchodu CVVZ 2011. Lépe je však nebloudit a ne každý jsme nadán talentem na čtení mapy. Tak snad Vám pomůže těchto několik informací a popisy možných cest CVVZ 2011.

Otevření areálu

Vstup do areálu hlavních budov je umožněn registračním vchodem tedy Mateřskou školou, Speciální školou a Praktickou školou č. p. 1231 na Hradecké ulici od 18:00 hodin, kdy začíná registrace.

Pro všechny, kteří do Hradce Králové přijedou dřív, bude již od 10:00 v hale Hlavního nádraží u příjezdu služba, která od Vás přebere Vaše zavazadla a zjistí jejich odvoz k registraci, abyste se o ně při procházce Hradcem Králové nemuseli starat. Teprve po registraci bude možné se i ubytovat.

Bufet, čajovnu i hernu pro Vás v areálu otevřeme nejdéle ve 20:00 hodin. Stánky budou na CVVZ postupně a většina je jich nahlášena na pátek odpoledne a sobotu.

Areál CVVZ 2011 má několik úskalí. Sice se jedná o kompaktní soubor budov tyto budovy stojících na jednom náměstíčku, ale nejsou mezi sebou propojeny chodbami. V rámci denního programu je tak třeba přeběhnout přes náměstí na jídlo a večer pak z budov, kde bude program na internáty. Ve školách se dá pohybovat v botách a pouze na vyznačené programy, do tělocvičen a v pokojích internátu je třeba se přezouvat. Z důvodů samostatných vchodů do internátů, školní jídelna a jedné z tělocvičen jen třeba nezapomínat registrační kartičku pro vstup.

Předpokládáme, že Váš volný čas v pátek večer a v sobotu, ale i třeba ve středu večer využijete k setkání se známými a strávíte ho v naší čajovně, bufetu nebo herně. Tato zařízení budou otevřena nonstop až do nedělních cca 8:00 hodin. Areál pro Vás zavřeme v neděli 20. 11. 2011 o půl dvanácté, přičemž internáty je třeba vyklidit do 8:30 hodin.

A teď už jak se na CVVZ dostanete? Tak nejdřív popis pro automobilisty a následně pro pěší :)

Automobilem:

Ať již přijedete do Hradce Králové z kterékoliv strany a vjedete do města po jedné z mnoha výpadovek, vždy narazíte na silniční okruh, který je kolem celého města a je dvouproudový. Pokud se budete držet směrem na Nemocnici, nemůžete CVVZ minout. Křižovatka, na které areál CVVZ je křížením ulice Sokolská a Hradecká. Jako orientační body kde hledat velký poutač na budově je možné použít:

. 1. Most přes řeku Labe. Pokud most přejedete, budete mít po pravé ruce areál Fakultní nemocnice a vpravo budovy Univerzity Hradec Králové. Na nejbližších světlech pak vlevo uvidíte označení CVVZ. Tedy na světelné křižovatce vlevo a hned vpravo do ulice Heyrovského, kde se jistě najde místo k parkování.

. 2. Z druhé strany uvidíte unikát v podobě kruhového objezdu, na kterém řídí provoz semafory. Opravdu Hradecká specialita, kde začíná výpadovka na Brno. Tento okruh přejedete rovně (Brňáci se na něm dávají vlevo). Orientační body pro správný směr je Autosalon po pravé straně a dále za ním čtyři výškové budovy. Vlevo pak několik rodinných domů a následuje benzinová pumpa. To už se blížíte ke křižovatce, kde vpravo za poslední výškovou budovou uvidíte poutač CVVZ. Tedy na těchto světlech vpravo a hned zase vpravo do ulice Heyrovského, kde jistě najdete místo k zaparkování.

Doprava hromadnou dopravou:

Bránou do Hradce Králové je buď vlakové nádraží anebo pro autobusy Terminál hromadné dopravy. Na CVVZ se dostanete z obou míst trolejbusem číslo 1 nebo autobusem č. 28. Linka č. 1 jezdí i ve svátek v 15 minutovém intervalu a krom jednoho spoje za hodinu jsou na ní kloubové trolejbusy. Z Terminálu hromadné dopravy jede trolejbus z nástupiště D1 a autobus D2. Z hlavního nádraží pak obě linky z nástupiště D. Lístek lze koupit v trafice anebo u řidiče za 15,- Kč a upozorňuji, že ve všední den od 19 hodin a v sobotu, neděli a ve svátek se v Hradci Králové nastupuje pouze předními dveřmi u řidiče. Pro dopravu na CVVZ lze použít ještě linku č. 9, ale přednostně prosím používejte linky č. 1 a č. 28, které také jedou po společné trase a to celou dobu. Zavazadla se v MHD v Hradci Králové přepravují bezplatně. Vaše výstupní stanice se jmenuje Heyrovského. Před ní je stanice Fakultní nemocnice. Všechny linky stanice hlásí a v trolejbusech je navíc informace na displejích. Pokud správně vystoupíte, tedy na stanici Heyrovského, a podíváte se před dvouproudovou silnici, uvidíte velký nápis nad vchodem CVVZ 2011. Ze zastávky je to jen o tom bezpečně přejít světelnou křižovatku a ujít cca 100m rovně.

Přeji však krásný den

Ondřej Knotek

náčelník CVVZ


<< zpět
 
MŠMT
Hradec Králové
Královehradecký kraj
Web provozuje Galénův nadační fond
Technická realizace, design Vergilio 2004 - 2011
TOPlist