Vítejte na cvvz.cz
CVVZ 2011 - Hradec Králové
CVVZ.CZ
Nejste přihlášen
11. února 2006

2002 PRAHA

Pražská CVVZka byla zlomová zavedením systému přihlašování pomocí webu. Přinesla i několik dalších zajímavých novinek...

V Praze roku 2002 se konala CVVZ

s několika novinkami a zajímavými nápady:

 

- poprvé byl použit systém umožňující přihlášení po internetu a výběr programů předem přes www. Tohoto systému využilo přes 90% účastníků. Písemnou přihlášku poslalo jen přes dvacet zájemců.

- pro lepší výběr programů účastníky jsme se snažili sdělit co nejvíce informací o programu, určení (začátečníci, pokročilí) a také o lektorech (každého lektora provázela informace o jeho zkušenostech, praxi, odbornosti).

- CVVZ probíhala vedle hlavní budovy i na odloučených pracovištích - na lezeckém trenažeru Jakub, v centru ekologické výchovy Toulcův dvůr, v Galerii Cesty ke světlu, v DDM Jižní Město, v bazénu. Mezi těmito místy byla zajištěna kyvadlová autobusová doprava.

- informační centrum pečovalo o návštěvníky. Nonstop servis zahrnoval od kopírování až přes drobný prodej prakticky cokoliv. Měli jsme propracovaný informační systém, poprvé jsme označili chodby školy jako názvy ulic. Všude dostupné plánky přispívaly k rychlejší orientaci.

- hodně se hrálo a zpívalo na chodbách. Své poslední vystoupení na CVVZ mělo seskupení THT. Vedle všudypřítomných kytar se zejména mladí účastníci sešli na noční diskotéce Dj. Bašuly.

- Cvičilo se tělocvičnách - v objektu byly tři tělocvičny nad sebou. 

- nádherně kouzelnou atmosféru měla čajovna, se zapůjčenými "profi" rekvizitami i zkušenou obsluhou a velkým výběrem čajů.

- Připravili jsme celou řadu doprovodných programů. Svou stálou místnost s programem mělo jak sdružení Březový Lístek, tak Foglarovci. Uskutečnila se výstava literatury pro děti a mládež. Venku na hřišti probíhala výstava stanů. Jednu místnost vyplnilo trampské Potlachoviště (plné lidí a kytar zejména po večerech), probíhala výstavka trampského humoru a fotografií. Silná orientace na ekologickou výchovu byla dána i spolupořadatelem Ekologickým centrem hl.m. Prahy Toulcův Dvůr.

- V rámci akce se uskutečnila tisková konference a velmi milé VIP setkání.

- RETRO CVVZ byl název ohlédnutí za uplynulými CVVZetkami a vernisáže výstavky se zúčastnili náčelníci předchozích CVVZ.

- Na akci se představilo přes dvacet prodejců - tradiční obchůdky, nakladatelství či vydavatelství, ale i au-pair agentura nebo šachový obchod. 

- Myslíme si že v Praze byla nejrozsáhlejší výstava z oddílové činnosti. Zaplnili jsme 150 polystyrénových tabulí. 

- Poprvé se tradiční svíčkový rituál proměnil v úvodní velkolepou show, cestu po různých národech jsme zakončili v srdci Evropy, v Praze. Zakončení akce bylo komponovaným programem, se zajímavým předáváním pádla, do kterého se pěkně zapojili i nic netušící příští pořadatelé z Brna. Hlasování se uskutečnilo pomocí kuliček a z místa závěrečného rituálu si účastníci odnášeli semínka stromů pro vysázení po republice.

- Vzhledem ke kapacitě jsme museli zastavit přihlašování účastníků 14 dnů před akcí. 

- Nakonec přijelo 904 účastníků * 94 lektorů * 49 lidiček ze štábu * 30 prodejců * VIP cedulku nosilo 50 hostů * Celkem tedy 1.127 lidí. Dále na CVVZ byli lidé z technického servisu, pracovníci školy a další pomocníci + hosté. Tedy CVVZetkou prošlo jistě přes 1200 lidí.  

- CVVZ Praha pořádalo sdružení Pionýr (188. skupina Pionýra T.O.Bobříci), ale do vlastní organizace se zapojilo mnoho jednotlivců z dalších organizací (namátkou např. Junák, ČSOP, YMCA, Klub Domino - DTA, DDM, Březový Lístek...)

 

Pavel Hofrichter - Bobr

 

zpravodajství NICEMu z pražské CVVZky zde


<< zpět
 
MŠMT
Hradec Králové
Královehradecký kraj
Web provozuje Galénův nadační fond
Technická realizace, design Vergilio 2004 - 2011
TOPlist