Vítejte na cvvz.cz
CVVZ 2008  24.-28.10.2008 Přerov
CVVZ.CZ
Nejste přihlášen
12. února 2006

2003 BRNO

Třetí Brněnská CVVZka - tentokrát v roce 2003 (po 1992 a 1998)... Najdete zde odkazy, fotoalba a také článek "CVVZ očima pořadatelů". Jako to tedy tehdy viděli Brňáci vlastníma očima?

Přináším několik postřehů z letošní CVVZ, tak, jak probíhala očima pořadatelů. Nebudu líčit jak vypadal předvévezetkový rok. Ale poslední měsíc se začalo pracovat naplno a setkání štábu se uskutečňovalo v kratších a kratších intervalech. Dolaďovalo se, co ještě nebylo doladěno, před samotnou akcí jsme tedy nakupovali a půjčovali, sháněli, týden co týden byli ve školách, v nichž se ještě 4 hodiny před akcí vyučovalo. Zajišťovaly se autobusy, tiskly jmenovky, cedule a hledali se poslední mravenečci do mraveniště, jehož otevření se rychle přibližovalo.

 

     A najednou, dřív, než to kdo čekal, tu byl pátek s velkým P, 18. hodina a všichni na svých místech. Skluz s prezencí, způsobený pádem systému, a ucpané Brno (pátek před prodlouženým víkendem), posunulo programy o čtvrt hodiny, ale velice rychle se nám skluz podařilo dohnat a my se modlili, aby tohle byl problém poslední.

 

     Další problémům jsme se snažili předcházet, a tak akce dál běžela podle předem dohodnutého itineráře. Autobusy přijížděly a odjížděly, pravidelná revize všech místností zabraňovala technickým a hygienickým problémům, program začínal kdy měl se všemi pomůckami a servisem programové čety, která se neustále starala o lektory a jejich přání. Ochranka nepropustila do budovy nikoho, kdo tu neměl co dělat, a pokud se to přece jen někomu podařilo, ostraha ho v poutech předávala policii.

 

     O blaho a pohodlí všech se staraly dvě jídelny, dva bufety, čajárna a čajovna. Čtyři tělocvičny byly neustále plné, ty na základce často nezavíraly (i ve 4 hodiny ráno tu bylo slyšet odbíjené míče).

 

     Pod heslem náčelník nikdy nespí jste mohli zahlédnout vedoucího dne v každou denní a noční dobu s batůžkem, kde byly ty nejdůležitější dokumenty k akci, s vysílačkou, aby mohl řešit problémy, které jsou širší, než pouhý úsek a třírohým kloboukem na hlavě. Osm náčelníků se střídalo po 7-8 hodinách a při střídání probíhala porada štábu. Tímto jsme chtěli ukázat, že v Brně není nejvyšší organizátor, ale štáb, pospojovaný z vedoucích z různých dětských organizací. Jenom ve štábu se potkávali lidé z několika sdružení (Pionýru, Junáku, A-TOMu, ČTU, ZS Morava a z CVČ Lužánky).

 

     Náčelníci jen koordinovali, všichni pořadatelé věděli, co mají dělat, a co nevěděli, to vyčetli z manuálu, který před akcí dostali. Dvě infocentra zajišťovala nepřetržitou informační službu, tiskové centrum chrlilo novinky ve formě časopisů, sklad MTZ vydával a přijímal, inventarizoval a dokupoval, doktor čekal ve své ordinaci na vysílačce, ale naštěstí nebyl příliš vytížen.

 

     Cévévézetku provázelo čtvero ročních období, čtvero barev, čtyři dny, čtyři díly časopisu, čtyři křídla dvou škol, čtyři tělocvičny, čtyři barvy triček i toaletních papírů. Byly to čtyři náročné dny, spalo se průměrně čtyři hodiny. Za celou akci odpadl jeden program z 305 (který se nenaplnil, ne že by chyběl lektor). O 735 účastníků se celkově staralo přes 200 pořadatelů, kteří se střídali po směnách. 180 lektorů předávalo na této vrcholné výměně své zkušenosti. A byla to akce nejen celostátní, ale i mezinárodní, vždyť Slováků tu bylo celá čtvrtina.

 

     Na závěrečném rituálu jsme hořící pádlo předali Českým Budějovicím a československá hymna, rušící noční klid v Bystrckém sídlišti, ukončila Celostátní velkou výměnu zkušeností 2003 v Brně.

 

     Zamáčkněte slzu v oku, probírejte se všemi těmi materiály i nenahmatatelnými zážitky a zkušenostmi, papírovými i digitálními fotkami (na webu se objeví co nevidět), neztraťte e-maily a telefonní čísla nových kamarádů z brněnské CVVZetky a už se pomalu těšte na CVVZ 2004 v Budějovicích, či na tu v roce 2005 v Třebíči.

Fotogalerie z pátku - zde.

     Fotogalerie ze soboty - zde.

     Fotogalerie z neděle - zde.

 


<< zpět
 
Web provozuje OS Kadet Třebíč
Technická realizace, design Tajfun Digital 2004 - 2007
TOPlist